EtinoCereal Romania:

Stabilita in 2003 si localizata in sudul Romaniei pe raza municipiului Bailesti (DOLJ), EtinoCereal SRL este o companie destul de recent infiintata activa in sectorul de agricultura ca vanzator de imputuri si este controlata de un anteprenor roman. La sfarsitul primului an compania deja avea peste 70 de angajati.
Compania este un pionier in termeni de tehnologie agricola - prima companie care a achizitionat un utilaj de recoltat de top ce detine un record mondial la recoltatul de cereale paioase - New Holland CR 10.90 (capacitate maxima 135to/h).
Intreaga productie a companiei poate fi stocata in silozul si magaziile proprii din municipiul Bailesti cu o capacitate de 25.000 to si livrate prin camioanele companiei, calea ferata proprie la siloz sau prin portul detinut la Dunare in Calafat.
EtinoCereal detine peste 3000 de hectare din care peste 600 in proprietate pe raza a 4 localitati (Afumati - Catane - Negoi - Bailesti). Aproximativ 50% din suprafata se afla pe valea dunarii avand acces la magistrala de irigatii.
Incepand cu anul 2016 compania a devenit producator, procesator si vanzator de grau samanta. Printre clientii companiei se regasesc ferme din jurul municipiului Bailesti cat si firme multinationale precum Soufflet Agro Romania cat si nationale - Biochem Constanta si Comcereal Tulcea.
Climatul zonei:
Recoltele din judetul Dolj sunt recunoscute ca fiind cele mai bogate din tara deoarece prezinta un punct strategic important pentru agricultura. Municipiul Bailesti este situat in cea mai fertila zona a Olteniei si datorita locatiei are un punct dominant asupra agriculturii.
Dupa informatiile geografice referitoare la tipurile de sol si topografie, Bailesti are cea mai ridicata clasa de rentabilitate agricola peste media din Romania.
Datorita atributiilor solului (cernoziom - cambic), climat, teren si panza freatica, Bailestiul are un risc moderat-scazut pentru seceta de aici venind si marea importanta acordata agriculturii in zona.
Zona constituie o importanta cale de acces pentru transporturile catre Europa atat terestru (auto si vagonabil) cat si pe Dunare avand o distanta de aproximativ 20km pana la propriul port respectiv 36km pana la podul Calafat-Vidin.
Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale prin programul APIA ofera subventii pentru orice tip de cultura (aproximativ 230 EURO/ha fiind in zona defavorizata) si pe langa se regasesc alte fonduri ce pot fi accesate cu usurinta.
EtinoCereal este a doua companie din judetul Dolj ca obiect principal de activitate dar este pe primul loc daca tinem cont de capacitatea operationala posibila a companiei.
O reala oportunitate pentru a accesa fonduri Europene sau guvernamentale! Prin PNDR 2014-2020 sunt alocate mai bine de 9 miliarde euro pentru investitii in agricultura.